top of page
  • Foto van schrijverNisrine & Zozan

Antwerpse projectmedewerkers stellen zich voor

Bijgewerkt op: 12 feb. 2020

Deze maand startten 2 projectmedewerkers aan het project "digitaal inclusieve wijk" in Antwerpen. Nisrine Ben Moh en Zozan Kilic stellen zichzelf voor.


Nisrine, projectleider buurtwerking Elegast, wijk Antwerpen-Dam

"Mijn naam is Nisrine Ben Moh. Vanuit Elegast trek ik het project digitaal inclusieve wijk in Antwerpen-Dam. Ik kijk er naar uit om vanuit een digitale bril de wekelijkse activiteiten van onze buurtwerking in vraag te stellen en nieuwe acties te ondernemen.


Wat zijn de noden van de buurtbewoners? Waar willen ze nog meer over te weten komen? Welke thema’s zijn hen nog onbekend? Hoe kunnen we de digitale vaardigheden binnen onze wijk nog verbeteren? Welke methodieken kunnen we toepassen om deze vaardigheden te verbeteren?...


Dit zijn maar enkele vragen die ik meeneem gedurende het project. Ik ga op zoek naar methodieken die de noden van de mensen op digitaal vlak kunnen beantwoorden.


Samen met wijk Kiel willen we het beste uit onze wijken halen. We willen van elkaar leren en ervaringen met elkaar delen. Ook Gent en Kortrijk zullen een belangrijke factor zijn binnen onze samenwerking zodat we een kwalitatieve toolbox kunnen uitwerken."


Zozan Kilic, Samenlevingsopbouw vzw, wijk Antwerpen-Kiel

"Hallo, mijn naam is Zozan. Binnen Samenlevingsopbouw vzw werk ik aan het project digitaal inclusieve wijk in Antwerpen-Kiel. Kiel is een boeiende wijk waar Buurtwerk De Stek een bindende rol speelt: open ontmoetingen, buurtbabbels, deelmaaltijden en een buurtatelier zijn maar enkele voorbeelden van wat hier leeft.


Waarom digitaal inclusieve wijk? Digitalisering is een deel geworden van het dagelijks leven. Echter, niet iedereen is even vlot mee met de digitale geletterdheid en ontwikkelingen waardoor de kloof steeds groter wordt.

Om goed te begrijpen wat werkt, wat remt, wat angst geeft of wat onbekend is, zal ik actief werken met de brede doelgroep. Ook samenwerkingen aangaan met partners en vooral experimenten opstarten op maat van de bewoners van de wijk zijn hier belangrijke componenten.


Samen met Antwerpen-Dam werken we aan expertise en uitwerking van methodieken om de wijken digitaal toegankelijk te maken voor iedereen. Want digitale wijsheid is geen voorrecht maar een basisrecht."

284 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page