top of page
  • Foto van schrijverNisrine & Zozan

Digi-donderdagNa enkele keren te hebben moeten annuleren omwille van de strenge coronamaatregelen, kon dan eindelijk het openingsmoment van digi-donderdag plaatsvinden. Dit wilden we koste wat kost doen om naamsbekendheid te creëren in de wijk. Wijk Den Dam is niet zo goot dus alles wat hier gebeurt daar spreken ze in alle straten van Den Dam over. En dat was nu net onze bedoeling! Dit was hèt moment om buurtbewoners, partners en vrijwilligers uit te nodigen en hen het concept van onze digi-donderdag uit te leggen. Op hun beurt kunnen zij dit doorgeven aan buurtbewoners, partners en mogelijke vrijwilligers die wij op dat moment niet hebben kunnen bereiken.


We bereikten in totaal 30 personen, het maximum dat we mochten ontvangen door de huidige maatregelen.

De bedoeling van onze opening was om naast het bekendmaken van digi-donderdag, ook de mensen te prikkelen met verschillende digitale tools. Dit diende als mini-experiment voor onze grote digi-prikkeldag op 13 maart. Via Vormingplus Antwerpen konden we zorgen voor leuk materiaal hiervoor.
Digi-donderdag is een moment in de week waarbij buurtbewoners met digitale vragen tot bij ons kunnen komen. Hebben ze een probleem met hun smartphone, willen ze leren werken met Word, hebben ze een vraag over online bankieren,....... dan kunnen ze elke donderdag avond van 18u30 tot 20u langs komen op de digi-donderdag. Vrijwilliger(s) helpen op dat moment de buurtbewoners met alle plezier met al hun digi-vragen. Ook polsen we op digi-donderdagen naar de noden van de mensen om hiervoor later een gepast aanbod te voorzien.

Onze doelgroep is heel blij met deze manier van werken. De stap naar een bestaande organisatie om cursussen te volgen is voor velen nog veel te groot. Zodra ze de basis bij ons geleerd hebben, is doorverwijzen gemakkelijker.

Wij kijken alvast uit naar onze digi-prikkeldag op zaterdag 13 maart om de buurtbewoners opnieuw te prikkelen. Want wij zijn niet uit op grote veranderingen, maar elke kleine stap zorgt ervoor dat de interesse en de digitale vaardigheden verder groeien.85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page