top of page
  • elkecalu

Creatief in corona-tijden

Ondertussen zitten we bijna 2 maanden in ons kot en gaat iedereen creatief op zoek naar manieren om via de digitale weg sociale contacten te onderhouden. In de media regent het filmpjes van mensen die digitale media gebruiken en zich van hun creatiefste kant laten zien. Mooi en hartverwarmend!


Maar tegelijkertijd kwamen veel signalen binnen van hulpverleners of van leerkrachten die geconfronteerd worden met situaties waarbij de digitale kloof meer dan ooit een kloof is. Mensen die niet kunnen videochatten, jongeren die geen computer hebben of geen toegang tot het internet.


We blijven ons verder inzetten om meer dan ooit de brug te maken! Met kleine acties en sterk op maat. Enkele voorbeelden uit Kortrijk: uitleg op de stoep, mensen leren skypen, woonzorgverleners die digitale vragen doorspelen aan de brugfiguur.


Er liep ook een lokale inzamelactie bij bedrijven, zodat laptops konden worden uitgeleend of geschonken aan leerlingen uit het lager onderwijs die thuis geen toestel hebben.In Kortrijk willen we meer dan ooit onze schouders zetten onder een digitaal inclusieve wijk.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page