top of page

Printtegoed voor jongeren

Omschrijving

Voor schoolopdrachten moet al eens iets geprint worden en niet alle jongeren beschikken thuis over een printer. Buitenshuis printen is meestal vrij duur wat een probleem kan zijn voor wie het financieel niet zo breed heeft. Door aan jongeren de mogelijkheid te bieden om gratis te printen, kan je deze vorm van uitsluiting wegwerken.

In Kortrijk is er “Huiswerk@bib”: een initiatief van de bibliotheek waar jongeren terecht kunnen bij de bib in functie van hun schoolwerk. Jongeren kunnen er gebruik maken van een computer, ze kunnen er hulp vragen aan een bibmedewerker en maandelijks tot 30 gratis prints voor schoolwerk doen. Printen gebeurt telkens via de balie, die ook het aantal prints bijhoudt.

Om er geen grote procedure van te maken en om niet te discrimineren, staat dit aanbod open voor alle jongeren van lager en secundair onderwijs. Ze moeten zich hiervoor eenmalig registreren aan de balie van de bib.

Vereisten locatie en materiaal

  • Openbare computer

  • Printer

Variaties op deze actie

Het is mogelijk om een gelijkaardig aanbod te laten doorgaan op een locatie die vooral op jongeren is gericht, zoals een jeugdcentrum.

Succesfactoren/interessante samenwerkingen

  • Bekendmaking van het aanbod via de scholen en jeugdverenigingen

Inspiratie en contact

QR code naar www.mediawijs.be/digitaalinclusievewijk

Huiswerk@bib | Bib (kortrijk.be)

bottom of page