top of page
  • Foto van schrijverDigitaal.Talent@Gent

Wijkwerker gestart in Buurtcentrum Rabot

Corona veroorzaakte een vertraging van 3 maanden voor de oplevering van het nieuwe stadskantoor. Ook ons experiment om wijk-werkers in te zetten als Digipunt-begeleider leek daardoor in de koelkast te moeten...


Maar we bleven niet bij de pakken zitten en gingen op zoek naar een alternatief. Dit vonden we in de nieuwe ontmoetingsruimte van het Buurtcentrum Rabot. Omdat de andere projectpartners (de ICT-steward van Dienst Werk en de consulent van VDAB) momenteel ook nog in het gebouw van het buurtcentrum zitten, is dit een perfecte tussentijdse oplossing.


Op 1 oktober startte dan wijk-werker Frederik, gewapend met mondmasker, plastiekfolie en Teamviewer ;-). Zijn eerste werk was om de bezoekers in de ontmoetingsruimte op de hoogte te brengen van het nieuwe aanbod. Een aantal mensen kwam al eens voorzichtig toekijken hoe Frederik iets voor hen opzocht. Zelf de computer bedienen was nog een stapje te ver. Dat komt hopelijk een volgende keer.


Digitaal mee blijven

Wijk-werker Frederik werd geselecteerd door de wijk-werk consulente van VDAB. Zij checkte zijn bereidheid om anderen te helpen in de digitale wereld. Zijn digitale basiskennis beoordeelden we via een online testje, dat hij vlot aflegde. Frederik volgt in de loop van het schooljaar samen met de andere Digipunt-begeleiders het opleidingstraject 'Helemaal mee', verzorgd door PCVO Groeipunt. Hierin komen actuele digitale thema's aan bod waarrond vragen kunnen komen in het Digipunt, bv. werken met Itsme, digitale dienstverlening, digitaal bankieren, en natuurlijk ook de corona-app :-).



48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page