top of page
  • Foto van schrijverDigitaal.Talent@Gent

Wijk-werkers als Digipuntbegeleider

In september opent een nieuw dienstencentrum in de Gentse Rabotwijk. In het gebouw zijn verschillende stadsdiensten aanwezig waar burgers een afspraak mee kunnen maken : burgerzaken, publiekszaken, dienst werk, OCMW. De ideale plek om ondersteuning aan te bieden bij het gebruik van e-diensten! Alleen: geen van deze diensten heeft een poule vrijwilligers, en het personeel heeft geen tijd om burgers individueel te begeleiden.


Exit begeleiding bij e-diensten? Toch niet! In één van de gesprekken over Digitaal Inclusieve Wijk popte het idee op om wijk-werkers in te zetten als Digipunt-begeleider.


Wijk-werkers zijn werkzoekenden die nog niet in het regulier arbeidscircuit terecht kunnen. Om hen geleidelijk aan terug te activeren kunnen zij gedurende een jaar korte opdrachten uitvoeren. Ook gemeenten kunnen wijk-werkers inzetten voor opdrachten.


Het duurde even voor alle praktische en financiële zaken uitgeklaard waren, maar de kogel is nu door de kerk: van september 2020 tot juni 2021 loopt een proefproject met wijk-werkers als Digipunt-begeleider. Een mooie samenwerking tussen de e-inclusiewerking, Dienst Werk en VDAB.

  • Digitaal.Talent@Gent voorziet budget om de wijk-werkers te betalen en leidt hen op tot Digipunt-begeleider.

  • Dienst Werk volgt de dagelijkse werking van het Digipunt op.

  • VDAB zoekt het juiste profiel bij de kandidaat-wijk-werkers.


Twee wijk-werkers zullen wekelijks op 2 halve dagen beschikbaar zijn om Gentenaars te helpen bij allerlei digitale vragen. Als het proefproject positief geëvalueerd wordt, bekijken we of we dit structureel kunnen verderzetten en eventueel uitbreiden naar andere locaties.


Wordt vervolgd...


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page