top of page
  • Foto van schrijverNisrine & Zozan

Samen staan we sterk!

"Ben je er klaar voor?", vroeg ik. Radia knikte zenuwachtig met haar ogen en richtte zich naar de computer. "We gaan vandaag beginnen met het volgende: je computer aanzetten, de muis zoeken en klikken op Wordpad." Nog geen twee minuten later zag ik haar glimlach lichtjes tevoorschijn komen. "Goed zo! Probeer het eens opnieuw." Ik ben blij dat ik dit kon zeggen tegen Radia, een dame die ijverig opzoek is naar een job die bij haar past. Door omstandigheden is het haar eerder niet gelukt om digitale vaardigheden te ontwikkelen, maar met de corona periode heeft ze gevoeld wat het betekent om een digibeet te zijn. Dat wil ze niet meer meemaken.

"Ik begrijp het. Dankjewel. Mag ik deze laptop echt meenemen? Hoeveel moet ik hiervoor betalen?" vroeg ze na elkaar. "Niets, je mag het gebruiken tot je Word en het internetgebruik onder de knie hebt, daarna bekijken we samen welke cursussen je graag wil doen en bepaal jij de beste keuzes voor jezelf”, vertelde ik haar trots. Op deze manier heb ik Digi-leen geïntroduceerd bij Radia.


Samengevat houdt Digi-leen in dat de deelnemers een computer te leen krijgen waar ze

thuis vrij en zorgeloos op kunnen oefenen. Te leen, omdat mensen zich hier beter bij voelen want iets krijgen zonder een reden voelt als onverdiend. Wekelijks komen ze langs bij ons om hun vaardigheden te overlopen en te verfijnen. Hier wordt ook altijd een taak aan gekoppeld die ze via WhatsApp sturen en waar ze feedback op krijgen.


Samen met de deelnemers starten we het traject waar we maximum vijf doelen oplijsten die de deelnemer graag wil behalen. Na deze doelen behaald te hebben, bekijken we waar we staan en zoeken we samen naar cursussen waar ze ongeremd aan kunnen deelnemen.

En natuurlijk trek ik dit project niet alleen, samen met verschillende vrijwilligers proberen we de deelnemers te ondersteunen en hen, naast de praktische vaardigheden, ook mentaal te versterken opdat ze zich zelfzeker genoeg voelen om zich verder te ontwikkelen. Samen staan we sterk!


Meer info?

Buurtwerk De Stek Sint-Bernardsesteenweg 197 2020 Kiel-Antwerpen

198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page