top of page
  • Foto van schrijverNisrine & Zozan

Netwerkdag e-inclusie in Antwerpen

Bijgewerkt op: 5 dec. 2019

Op donderdag 14 november 2019 vond de 4de editie van de netwerkdag e-inclusie plaats in Antwerpen. De projectpartners van Gent en Kortrijk namen ook deel om te zien wat er in Antwerpen allemaal leeft rond e-inclusie.


Doel van deze netwerkdag was om organisaties, die werken met mensen met weinig digitale vaardigheden en acties willen doen rond e-inclusie, samen te brengen. We wilden hen inspireren rond onder andere digitale oefenkansen, e-inclusie in het buurtwerk en de webpunten van de toekomst.


Na een treffende speech van schepen Marinower, hoorden we welke acties de stad zelf onderneemt en ondersteunt om de digitale vaardigheden van Antwerpenaars te verbeteren.


Daarna nam de projectleider strategisch plan geletterdheid bij VOCVO ons mee in haar verhaal over de moeilijke ontdekkingsreis in de digitale wereld voor laaggeletterden.


Als laatste hoorden we hoe de stad Antwerpen de website en de digitale dienstverlening toegankelijker wil maken.


Tijdens de lunch waren er korte inspirerende filmpjes van Antwerpse e-inclusiepartners over hoe zij aan de slag gaan met burgers, die weinig digitaal vaardig zijn. Er was ook de mogelijkheid om mee te doen met een VR-experience.


En natuurlijk werd er volop genetwerkt.


Na de lunch waren er verschillende workshops.


Het werd een geslaagde namiddag en we vertrokken naar huis met veel goesting en veel nieuwe ideeën voor een Digitaal Inclusieve Wijk. 😉


Wil je meer weten over de netwerkdag? Bekijk dan zeker de presentaties


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, leuke artikels ontvangen en nieuwe tools leren kennen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief e-inclusie van de stad Antwerpen

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page