top of page
  • Foto van schrijverNisrine & Zozan

Gedoneerde laptops

Al sinds de eerste coronagolf is de nood aan materiaal (laptops, smartphones, tablets,..) erg groot. Buurtbewoners die alleen thuis zitten of geen contact kunnen leggen met vrienden of familie, kinderen die afstandsonderwijs moeten, volgen, mensen die online afspraken moeten maken…... Er zijn eigenlijk genoeg redenen waarom mensen echt een toestel nodig hebben. Helaas komt het in Den Dam, een kansarme omgeving, vaak voor dat mensen zich een eigen toestel niet kunnen veroorloven. Zeker voor grote gezinnen met meerdere kinderen is het niet evident om meerdere toestellen in huis te hebben.


Tijdens de eerste golf stelde de stad Antwerpen heel wat laptops ter beschikking om uit te delen aan gezinnen die dit heel erg hard nodig hadden. Ook tijdens de 2de golf kunnen we rekenen op een aantal toestellen vanuit de stad Antwerpen voor onze buurtbewoners.

Maar de nood is hoog, er zijn nog vele gezinnen die een toestel nodig hebben.


We zijn opzoek gegaan naar andere manieren om aan toestellen te kunnen komen. Daarom zijn wij gestart met een oproepje naar de buurt toe. Iedereen die een laptop, tablet of smartphone heeft, die ze niet meer gebruiken, mogen ze bij ons inleveren.

Onze vrijwilliger maakt deze gebruiksklaar om door te geven aan buurtbewoners die ze wel kunnen gebruiken.

Tot onze grote vreugde hebben wij al 12 laptops en 2 smartphones verzameld.

Om de buurtbewoners te bereiken die deze toestellen het hardst nodig hebben, vroegen we scholen, CAW’s en andere partners in de buurt om ook buurtbewoners naar ons door te verwijzen, die een toestel hard kunnen gebruiken.


Buurtbewoner helpt buurtbewoner, dit is het meest mooie wat ik tot nu toe heb gezien. Deze zaken kunnen voor heel wat mensen motiverend werken om door deze periode te kunnen komen.


Link naar ons oproepfilmpje: Facebook


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page