top of page
  • Foto van schrijverNisrine & Zozan

Coronexit please!

Het is juni. Vol goede moed krijgen we ter horen dat we beetje bij beetje terug bezoekers mogen ontvangen. Met de nodige maatregelen weliswaar. De deuren van De Stek en Elegast Den Dam gaan open en… stilte. Er heerst een vreemde emotie in de lucht, onbeschrijfelijk. Even hadden we het gevoel dat we terug zoals voordien konden werken, een stevige handdruk konden geven, elkaars glimlach konden ontvangen,....., maar dat idee werd snel afgebroken door de kille sfeer op straat.

We leven in een nieuwe realiteit, dat is duidelijk. Niet opgeven, volhouden! Dat zeiden onze muzen en terecht ook! Kort nadien kwamen de eerste bezoekers langs voor één op één begeleiding. De vragen rond digitale dienstverlening lagen er in een grote hoop. Belastingen online invullen, bankrekeningen online betalen, werkloosheidsuitkeringen online invullen.... en vooral gestresseerde en bezorgde ogen.


De trein was vertrokken, op wekelijkse basis ontvingen we bezoekers om digitale ondersteuning en begeleiding aan te bieden. Ook zij die meer dan ooit goesting hadden gekregen om het knopjesbord te leren, stonden aan de deur. Samen met een laptop kregen deze bezoekers elke dinsdag een oefening mee om thuis te maken. S. was een alleenstaande mama die voor haar twee zonen moest zorgen. Ze was vastberaden en wilde het leren voor haar kinderen. Elke week kreeg ze huiswerk mee om thuis te oefenen en eens gemaakt, mocht ze via WhatsApp haar huiswerk tonen. Fier was ze!

Maar het verhaal mocht niet mooi eindigen. Corona stond blijkbaar achter de hoek te wachten. Opnieuw zijn de maatregelen verstrengd, opnieuw voelen de straten zich alleen middernacht, maar dit keer is het anders. Wij zijn beter voorbereid en zullen dit keer alles doen om onze bezoekers toch te blijven ontvangen- buiten op de stoep of binnen één op één. We hebben ons huiswerk gemaakt en zijn daarom volop bezig met proactieve en coronaproof projecten. Enkelen daarvan zijn: de wekelijkse één op één ontmoetingen, Digi-leen, online huiswerkbegeleiding, online ontmoetingen, Digi-steun,…


Maar onze grootste wens blijft: coronexit please!


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page