top of page
  • Foto van schrijverNisrine & Zozan

Coronatijden

Niemand had verwacht dat we in deze moeilijke situatie terecht zouden komen. Geen familiebezoeken meer, niet meer fysiek gaan shoppen, geen uitstapjes naar de zee.......opeens niks meer. Allemaal samen zorgt dit toch voor een nieuwe vorm van eenzaamheid.

Om het isolement in deze periode dragelijk te maken hebben Zozan van Samenlevingsopbouw De Stek en ik eenvoudige handleidingen gemaakt, om mensen te helpen bij het onderhouden van contact met naasten. Deze handleidingen noemden we DIGI-gidsen. Eenvoudig en visueel stap-voor-stap handleidingen om zelf aan de slag te gaan met Skype, Whatsapp en Hoplr .


Bij het samenstellen van deze DIGI-gidsen hebben ook wij gebruik gemaakt van online tools om, soms wel úren, te kunnen vergaderen.

Ook wij ontdekten in deze tijden de voor- en nadelen van online babbels.


De DIGI-gidsen zullen via onze eigen kanalen verspreid worden, maar ook vind je ze

op www.e-inclusie.be. Voel je vrij om ze ook te gebruiken.


Daarnaast hebben we samen met verschillende buurtwerken in Antwerpen een website opgericht genaamd www.buurtwerkantwerpen.be, daar willen we de mensen naar toe verwijzen om op een laagdrempelige manier workshops, nieuws, filmpjes.. online te kunnen mee volgen.

Bekijk hier de introductiefilm.


Wil je mee nadenken of heb je opmerkingen over onze digigidsen of over de buurtwerken?Aarzel niet en mail ons: Nisrine.ben.moh@elegast.be of zozan.kilic@samenlevingsopbouw.be.

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page